Online Fotoğrafçılık Dersi

Fotoğraf kelimesi Antik Yunanca’da phôs, phōt- φῶς, φωτ-  “ışık” ve  graphē γραφη  “yazı, kayıt” sözcüklerinin bileşiği olarak günümüze ulaşmıştır. Etimoloji bu noktada bir hatırlatma yaparak bize kavram zemini oluşturuyor… Nasıl mı?

Fotoğrafın bir ışıkla yazma, ışıkla resmetme sanatı olduğunu söylüyor… İki ayrılmaz parçanın -doğa ve insanın yaratıcılığının- birleşerek sanata zemin hazırladığını söylüyor… Yani ne tek başına ışık yeterli güzel bir fotoğraf için ne de tek başına yaratıcılık… Fotoğrafçılık sanatının insandan beklediği ‘an’ile doğa ile insanın kendisi ve çevresi ile bütünleşebilmesidir…

Peki, dünyaya bakışınızı şekillendirecek size yeni görme biçimleri ve yeni hikâyeler kazandıracak tutkularınıza tatmin edici cevaplar bulabiliyor musunuz? Sınırlarınızı genişletmek, potansiyelinizi ve yaratıcılığınızı doğa ile harmanlamak için sizi bekleten ne? Fotoğraflar yani ölümsüz anılar sizin için çok daha fazlasıysa Fotoğraf Dersi İzmir yanınızda. Sorularınızı cevaplamak, sanat ailemizle potansiyelinizi açığa çıkarmanızda alanında yetkin ve nitelikli eğitmen kadromuzla size rehberlik etmek için buradayız…

Yıllardır aktif olarak eğitimine devam ettiğimiz Fotoğrafçılık kursumuz çağın ritmine ve yaşadığımız pandemi sürecine uygun bir şekilde Online olarak devam etmekte…

Türkiye’nin dört bir yanından yahut dünyanın her hangi bir ucundan sadece bir internet bağlantısı sayesinde fotoğrafçılık dersi almanız,  kısa sürede fotoğrafçılığı öğrenmeniz ve yaşamınızı sanatla buluşturmanız artık mümkün!

Fotoğraf Dersi İzmir Ailesi, #evdekal sanatla kal demeye devam ediyor. Online Fotoğrafçılık Kursu desteğiyle siz de kendinize ve çevrenizdekilere sanatsal yatırımlar yapabilirsiniz.  Zaman ve mekân boyutunu aşan eğitim anlayışımızla eğlenirken öğrenmeyi, öğrenirken yaşamayı istiyorsanız Fotoğraf Dersi İzmir Ailesi sizin için burada! İnteraktif alanlarda, yönetebildiğiniz bir zaman diliminde, size uygun öğrenme yöntemleriyle ve alanında yetkin eğitmenlerimizle Online Fotoğrafçılık Kursumuzla buluşmaya hazır mısınız? 

Online Fotoğrafçılık Kursunda Sizleri Neler Bekliyor?

Online eğitim için özel olarak programlanmış ders modülü ile en az birebir dersler kadar verimli geçen fotoğrafçılık kursumuzda katılımcıların talebine göre dijital ya da analog fotoğrafçılık üzerinde ilerlenmekte, cep telefonu fotoğrafçılığı ve Photoshop v.b. fotoğraf işleme programları hakkında da bilgiler verilmektedir.

Online Fotoğrafçılık Kursu, fotoğraf makinesine ait tüm detayları ve fotoğraf makinesinin kısa tarihini başlangıç noktası olarak belirleyerek günümüz fotoğrafçılık trendlerine kadar uzanan bir eğitim sürecini kapsamaktadır.

Fotoğrafçılık Kursu programı,

  • Fotoğrafın tarihi
  • Fotoğraf makinesinin tarihi
  • Günümüzde kullanılan fotoğraf makineleri
  • Enstantene, Diyafram ve ISO eğitimi
  • Beyaz Ayarı ve Işık eğitimi
  • Kadraj ve aydınlatma teknikleri
  • Kompozisyon ve fotoğraf okuma teknikleri
  • Photoshop ve benzeri fotoğraf edit programları
  • İleri Fotoğrafçılık Eğitimi

Konularını kapsamakta ve ilerleme hızınıza göre, dilediğiniz seviyeye kadar devam etmektedir.

Kimler Katılabilir?

Eğitimde yaş, Sanatta sınır tanımıyoruz…

Fotoğraf Dersi İzmir “Online Fotoğrafçılık Kursu” yaş ve cinsiyet fark etmeksizin tüm katılımcılara açıktır.

Fotoğraf çekmeye meraklı, en doğru kadrajı, en doğru ışık ve teknikle çekmek isteyen arkadaşlarımız için özel olarak hazırlanmış programı ile Fotoğrafçılık kursu gerek dijital ve analog fotoğraf makineleri için gerekse de cep telefonu fotoğrafçılığı için almanız gereken temel eğitimi sizlere sunmakta, teorik ve uygulamalı eğitimleri ile istediğiniz sonuçlara en kısa sürede kavuşmanızı sağlamaktadır.

Online Fotoğrafçılık Kursuna katılmak için bir yaş sınırı olmamakla birlikte, aktif olarak fotoğraf çekebileceğiniz bir fotoğraf makinesi ya da telefona sahip olmanız yeterlidir. Fakat eğitim süreci profesyonel ve yarı profesyonel makineler üzerinden devam edeceği için yalnızca cep telefonu ile katıldığınız eğitim diyafram, enstantene gibi ayarları yalnızca teorik olarak anlayıp uygulama konusuna geçemeyeceğiniz bir şekilde ilerlemektedir.

Bu nedenle Fotoğraf Dersi İzmir sizlere en uygun fotoğraf makinesine sahip olmanız için en doğru yönlendirmeleri de yapmaktayız.

Online Fotoğrafçılık Kursuna Katılmak İçin Hangi Programı Kullanmalıyım?

Fotoğraf Dersi İzmir olarak, online derslerimizde Zoom programını kullanmaktayız. Hem bilgisayardan hem de mobil olarak kullanabileceğiniz Zoom programını tercih etmemizin sebebi ise hem bağlantıdaki stabil veri akışı hem de dersleri kayıt etme özelliğinin sizler için faydalı olmasıdır.

Online derse katılmanız için Zoom  programını ücretsiz olarak edinmeniz ve aktif bir internet ağına bağlı olmanız yeterlidir. Ders saatinizde sanat merkezimiz olarak sizlere bağlantı linki gönderilerek derse katılımızın sağlanmaktadır.

Zoom programını aktif olarak kullanamadığınız takdirde ise WhatsApp ve Skype gibi alternatif programlarla derslerimize devam edebilmekteyiz.

Online Fotoğrafçılık Kursuna Nasıl Kayıt Olurum?

Online Fotoğrafçılık Kursuna katılmanız için tek yapmanız gereken, bu atölyeye katılmak istediğinizi aşağıda belirttiğimiz iletişim yöntemlerimizden birini kullanarak bize bildirmenizdir.

Daha sonra yapacağımız deneme dersinde hem alanında uzmanlaşmış hocalarımız ile tanışmak hem de derslere dair aklınızdaki tüm soruları cevaplamak için uygun ortamı sağlamış olacaksınız.

Deneme dersi sonrasında ise fotoğraf eğitimine başlamak için yalnızca sizin için uygun olan günü ve saati belirlemek ve bize bildirmek yeterli olacaktır.